Boomspiegels (plek onder de boom) worden helaas te vaak gebruikt als hondenuitlaatplek. Buiten het feit dat het stinkt, is het voor omwonenden ook geen “gezicht”.

Wij hebben gevraagd of deze boomspiegels opgevuld kunnen worden met planten. De mogelijkheden daartoe worden onderzocht. Er mogen in ieder geval zaden (goed voor de bijen en andere insecten) in worden gestrooid. Er zullen vanaf zaterdag zakjes met zaadjes in het bakje bovenop het boekenkastje (in de hal bij Uw topslijter G&E) worden gelegd. Wie dus een wat leukere boomspiegel wil mag zakjes meenemen.

Ook plantvakken/plantsoenen worden vaak als hondentoilet gebruikt, dit is echt niet de bedoeling! Parken zijn binnen loopafstand bereikbaar en de meeste honden vinden het geweldig om met soortgenoten in contact te komen. Laat uw hond dus gewoon uit op de daarvoor aangewezen plekken! Ongelukjes kunnen gebeuren, maar ruim dat gewoon even op, zo houden we onze leefomgeving schoon en een stuk gezelliger.

Voor wie zaadjes voor de boomspiegels wil… Er liggen zakjes met zaden in het zadenkastje bovenop het boekenkastje bij Uw Topslijter G&E.
Wel even de grond los harken en dagelijks water geven

Met dank aan de gemeente Nissewaard.