Bericht 1;
“De Week van de Afvalhelden
Vandaag is de Week van de AfvalHelden gestart! In deze week staan alle medewerkers uit de afvalbranche centraal. Medewerkers uit deze branche zijn natuurlijk heel belangrijk voor onze samenleving!

Daarom houden de NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en O&O fonds GEO, ook dit jaar weer de Week van de AfvalHelden. Helden met een hoofdletter H, want dat zijn ze! Onder een AfvalHeld verstaan wij: iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet in de gehele afvalketen. Gedurende deze week zetten wij al onze AfvalHelden in het zonnetje. Je zult hen zelfs spotten op de billboards in Spijkenisse!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard”

Bericht 2;

“Lijsttrekker Bernard Tebrugge en wethouder Jan Willem Mijnans lanceren de afvalbarometer.
Vandaag is de afvalbarometer gelanceerd! De afvalbarometer is een samenwerking tussen Reinis en de gemeente Nissewaard, om het afvalgebruik in Nissewaard inzichtelijker te maken.
Vanaf 15 maart, zal dit instrument maandelijks via verschillende online platformen, zoals de website en social media van Reinis, worden gepubliceerd. De afvalbarometer geeft de scheidingscijfers in kilogrammen van de huishoudelijke afvalstromen per inwoner per maand weer. De afvalbarometer is gelanceerd door wethouder Jan Willem Mijnans en initiatiefnemer Bernard Tebrugge, lijsttrekker van ChristenUnie- SGP. Wij bedanken hen en alle andere aanwezigen voor hun komst!

Samen met de gemeente Nissewaard hebben wij een ambitie. Het aantal kilo’s restafval per inwoner moet verder worden teruggedrongen. Voor 2026 is 100 kg restafval per persoon per jaar het streven. Om dit doel te realiseren, is het delen van informatie belangrijk.
Een mooi vooruitzicht, start met inzicht!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard”