Elektrisch is fantastisch!
Op 14 oktober is het International E-waste Day! De hele week rondom deze dag, is in Nederland uitgeroepen tot de Recycleweek. In deze week draait het allemaal om het inleveren van oude elektronica. Van 11 tot en met 17 oktober, kan jij dus je oude elektrische apparaten inleveren bij de Stadswerf en het mobiel milieustation. Dit is natuurlijk altijd mogelijk, maar door de Recycleweek word je extra gestimuleerd!

Bruikbaar of onbruikbaar?
Zijn je oude elektrische apparaten écht kapot? Controleer dit goed. Als je elektronica nog werkt, lever deze dan in bij de kringloopwinkel. Weggooien is zonde en op deze manier maak je iemand anders blij! Lever je oude elektronica dus alleen in als de apparaten niet meer werken.
Wat krijg je als jij je E-waste inlevert?
Een gevoel van verantwoordelijkheid én het ‘Sanne Superpower’ voorleesboekje. In samenwerking met Wecycle, kan jij de elektrische avonturen van Sanne aan je kinderen en/of nichtjes en neefjes voorlezen. Spannend! Maar wees snel. We hebben een beperkt aantal boekjes. Op is dus écht op.
Ben jij al je kast ingedoken om op zoek te gaan naar E-waste?
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard!

Twijfels. Tot nooit.
Pizzadozen
Mmm, delizioso! Wie houdt er nu niet van pizza? Ogen dicht en je bent zo in Rome… als het goed genoeg is gemaakt natuurlijk. Pizza is voedsel dat vaak thuis wordt bezorgd. Maar velen weten niet wat ze met een lege pizzadoos moeten. Hoort het nu bij het Oud Papier en Karton? De doos is immers hiervan gemaakt. Maar als ik jou nu vertel dat één ding vaak over het hoofd wordt gezien… Oh dios mio!
Benieuwd in welke container lege pizzadozen horen? Lees dan gauw verder op Reinis reiniging en afvalinzameling!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard!