Zaterdag wordt (waarschijnlijk) mobiel milieustation- dag!

Goed nieuws! Er bestaat een kans dat het mobiel milieustation voortaan ook op zaterdag open is. Reinis is enthousiast, jij ook? Want wij doen het allemaal voor onze inwoners! Wij hebben gehoord dat Nissewaarders het mobiel milieustation ook graag op zaterdag zouden willen bezoeken.

De eerste proefdag
Aanstaande zaterdag, 29 mei, vindt de eerste proefdag bij de weekmarkt (kruising Eerste Heulbrugstraat / Zijlstraat) Spijkenisse, plaats. Op deze dag kan jij tussen 09:00 uur en 12:00 uur terecht bij het mobiel milieustation. Heb jij dus afval dat in één boodschappentas past, dan kun je dit hier inleveren. Per keer accepteren wij één boodschappentas.

Samen met de gemeente Nissewaard zullen we kijken of de locatie aan alle voorwaarden voldoet. Is het bijvoorbeeld makkelijk bereikbaar en veilig? Hier zullen wij binnenkort dus achterkomen!
Reinis kijkt uit naar de eerste proefdag. We zien je graag aanstaande zaterdag!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard.

De Week Zonder Afval
Binnenkort is het de Week Zonder Afval! In deze week worden wij uitgedaagd om zoveel mogelijk afval te besparen. Het doel? Onnodig gebruik van afval drastisch te verminderen! Vanaf maandag 31 mei t/m zondag 6 juni, kan jij dus meedoen aan deze uitdagende week! Maar weet jij waarom deze uitdaging echt nodig is?
Jaarlijks gooien wij per persoon ongeveer 490 kilo afval weg. Dit is wel héél veel!
Nu scheiden we natuurlijk een groot deel (58%), zodat het gerecycled kan worden. Maar het is veel beter om deze berg afval te verkleinen. Ja, ook de berg van restafval, (42%)!

Daarom zullen wij gedurende deze week een aantal tips met jullie delen, om duurzamer om te gaan met afval! Een paar van deze tips komen uit de Zero Waste kalender van Veerle Colle – Illustrator / Zero Waste Wannabe.
Wil jij ook van onze wereld een schonere plek maken? Doe dan met ons mee aan de Week Zonder Afval!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard