Bericht 1:
De donkere dagen zijn aangebroken. Daarom besteden wij deze maanden extra aandacht aan kwetsbare locaties en verdacht gedrag.
Meerdere buurtpreventieteams zetten zich al in in Nissewaard en we kunnen ook jouw hulp goed gebruiken.

Bel 112
Belangrijk is om direct 112 te bellen als je verdacht gedrag in de buurt waarneemt. Geef dan het liefst ook een signalement en vluchtrichting aan ons door.
Dit vergroot de pakkans en maakt jouw buurt veiliger!
Meer tips
Wij delen de komende tijd meer tips via onze socials om inbraak bij u thuis te voorkomen. Heeft u zelf tips? Deel ze gerust!

Bericht 2:

“Wie ben ik?
Ik ben ‘HP’, zo noemen mensen mij ook, en ik ben 39 jaar oud. Zolang ik bij de politie werk heb ik mij bezig gehouden met milieuwerkzaamheden en de laatste jaren in Nissewaard. Ik ben een soort wijkagent voor de natuur en het milieu. De natuur is al van jongs af aan mijn passie en daarom ontzettend leuk om daar in mijn werk mijn energie in te steken!
Wat doe ik?
Simpel gezegd hou ik mij bezig met alles wat met het afval op straat gooien, bedrijfsmatige milieu overtredingen, vuurwerkoverlast en honden uitlaten in een natuurgebied te maken heeft. Dat doe ik in samenwerking met bijvoorbeeld de boswachter, boa’s van de gemeente en de DCMR. Grotere zaken geef ik door aan ons regionaal milieuteam.
Hoe kun je melding maken?
Meld kleinschalig afvaloverlast in de buurt altijd bij de gemeente Nissewaard. Dat kan makkelijk via de knop ‘iets melden’ op hun website. De boa’s zijn ook bevoegd om te handhaven en de gemeente kan het afval bij u in de buurt laten verwijderen.
Bij de politie melding maken van bijvoorbeeld vuurwerkoverlast. Dat kan via 0900-8844, onze website en onze socialmediakanalen. Denk hierbij ook aan @meldmisdaadanoniem. Zet hier vooral bij dat het om milieuproblematiek gaat. Dan komt het bij mij terecht en kan ik contact met je opnemen.

@waterlandspijkenisse
Foto: Politie Nissewaard

Als je vragen hebt voor mij, dan zie ik ze graag terug in de reacties of in een priv√©bericht.” REACTIES VIA DE FACEBOOKPAGINA VAN POLITIE BASISTEAM NISSEWAARD