“Criminelen steken miljoenen van ouderen in hun zak via #WhatsAppfraude. Ze zijn heel gewiekst en laten een berichtje met een vraag om hulp heel echt lijken. Als je even niet oplet, kun je zomaar veel geld kwijt zijn. Geld waarmee ze dure designer kleding of gouden sierraden kopen terwijl jouw (groot)ouders met hun handen in het haar zitten.

Het is toch schandalig hoe gewetenloos deze criminelen te werk gaan!’ zegt @Fransbauer het gezicht in de campagne “App je even voor mij”. Mensen krijgen zo’n berichtje, willen graag hun dochter of zoon helpen, en voor ze het weten zijn ze hun zuurverdiende spaargeld kwijt. En slaan ze zichzelf voor hun hoofd dat ze er in getrapt zijn. Terwijl dat echt niet terecht is. De enige schuldigen zijn de daders.”
Zijn boodschap: “Laat je niet neppen, bij het appen.” Hij roept mensen op om niet alleen zelf heel scherp te blijven wanneer iemand om geld vraagt, maar ook om deze waarschuwing te delen met hun familieleden. “Je moet er toch niet aan denken dat een crimineel van het pensioengeld van jouw moeder op vakantie gaat terwijl ze daar zo hard voor gewerkt hebben! Laat ze dit filmpje zien en spreek af dat je nooit per app om geld zal vragen.”