@Joop van der Hor, de Botlek

Een leuke verrassing in “de Botlek” van deze week. Ik voel me zeer vereerd en een beetje beduusd over bovenstaand artikel dat als een complete verrassing vanuit het niets komt. Mijn hartelijke dank aan de schrijver van het artikel, Joop van der Hor en aan de schrijvers van alle leuke/lieve reacties op onze Facebookgroep Waterland Spijkenisse


Omdat ik het nu eenmaal niet alleen kan, wil ik toch graag nog even wat aanvullingen vermelden.

Zo zou het zonder de steun van Clarence Klos en Ylonka Witsenburg niet mogelijk zijn geweest een stichting op te richten. Samen met een hele leuke groep vrijwilligers (die naast bezigheden voor onze stichting nog een eigen bedrijf en/of fulltime baan hebben) is het mogelijk om activiteiten in de wijk te organiseren cq te ondersteunen. Dankzij Jan Hulsker (bedenker en maker van onder andere het Waterland Sinterklaas Journaal) onze videograaf, worden van deze activiteiten leuke filmpjes gemaakt, door hem gemonteerd en gepubliceerd op YouTube. Zie https://www.youtube.com/channel/UC1Q4V3geiMN-ODN7Qpb8htA 

Dankzij het gratis ter beschikking stellen van een mooie website waterlandspijkenisse.nl (ontworpen en onderhoud) door Sitiweb kunnen we iedereen op de hoogte houden van onze activiteiten, maar ook van alle nieuwtjes (voor een wekelijkse update kunt u zich inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief) uit en voor Waterland.
Maar laten we ook de mensen in de wijk niet vergeten die op minder zichtbare manier hun best doen om onze mooie wijk leefbaar te houden. Zo hebben we meneer Rodriques die bijna dagelijks het vuil in de wijk opraapt en is er een echtpaar achter de schermen al jaren bezig voor en met jongeren. Op dit moment zijn zij druk bezig om jongeren aan werk te helpen.

De veiligheidspresentatie (naar een idee van Angela Blijd) van afgelopen 13 juli was een succes en gaan we jaarlijks herhalen. Het Buurtfeest & Talentenjacht (organisatie in handen van Stichting JOZ) van vrijdag 2 augustus werd ondanks de regen toch een gezellige dag.

Kortom ik ben dankbaar voor dit mooi geschreven artikel maar kan niet alle eer alleen opstrijken, ons motto is niet voor niets….Met elkaar, voor elkaar!
Heel hartelijk dank allemaal.

Sylvia.

P.S. Er is helaas een fout in de tekst geslopen. De New York Steppers vertrekken op vrijdag 30 augustus i.p.v. 30 september.