Wij zijn in februari 2018 begonnen met de Kinderraad WaterlandSpijkenisse omdat wij graag van kinderen wilden horen wat beter kon en moest in onze wijk. Vanaf dag één hebben Dean, Jort en Bas zich met veel enthousiasme ingezet en zijn zij serieus aan de slag gegaan (samen met andere kinderen) om hun hele goede ideeën voor elkaar te krijgen. Helaas verloopt de communicatie met de gemeente niet altijd even snel, waardoor er nog wat plannen en ideeën in de ijskast staan. Nu de Kinderraad WaterlandSpijkenisse gaat samenwerken met de Kindergemeenteraad, hopen wij de ideeën van deze mannen alsnog uit te kunnen voeren.

Nu ook deze drie kanjers de basisschool gaan verlaten en na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs gaan, moeten wij helaas afscheid nemen van deze bevlogen mannen. Alhoewel…. Tijdens een patatje met (geschonken door grillrestaurant USTA, waarvoor onze dank) en een drankje, gaven de mannen aan dat ze eigenlijk best nog door willen blijven gaan met de Kinderraad. Zijn het KANJERS of niet?

We hebben nu afgesproken dat Dean, Jort en Bas in de mailinglist blijven staan en dat zij, als zij er tijd voor en zin in hebben, ons nog steeds komen versterken bij activiteiten en/of vergaderingen.

Tijdens de Coronatijd komen wij niet bij elkaar om alle risico’s op besmetting te voorkomen, maar zodra het kan hopen wij weer van start te gaan met de Kinderraad. Daarom zijn wij nu al op zoek naar nieuwe raadsleden. Kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van alle basisscholen uit Waterland (of woonachtig in Waterland) die graag een steentje bijdragen aan een schone, veilige en vooral leuke wijk zijn van harte welkom om deel te nemen aan de Kinderraad.

Heeft u een kind dat graag in oplossingen denkt of goede ideeën heeft over een leukere wijk, stuur dan een berichtje aan:  kinderraad@waterlandspijkenisse.nl