BERICHT VAN REINIS:
“Vijf jaar geleden, in één van de mooiste gemeenten in Nederland, was het leven niet zo circulair. In Nissewaard nam de schaarste van grondstoffen toe. Er werd een hele andere methode van afvalinzameling gehanteerd, die er op den duur voor zorgde dat veel grondstoffen verloren gingen.

De hoeveelheid restafval per persoon per jaar, lag zelfs op 357 kg! Maar toen werd het omgekeerd inzamelen geïntroduceerd. De scheidingspercentage van het afval is nog nooit zo goed geweest en gaat het steeds beter. Dit is iets wat gevierd moet worden. Daarom hebben wij, in samenwerking met gemeente Nissewaard, een boekje over 5 jaar omgekeerd inzamelen gepubliceerd.

Waarom zijn wij met omgekeerd inzamelen begonnen en wat is het precies? Wat zijn onze resultaten en doelen? Wat gaat de toekomst ons brengen? Vragen waarvan de antwoorden in het boekje zijn te vinden. Hier blijft het natuurlijk niet bij. Ook zijn er interviews te lezen van mensen die veel voor Nissewaard hebben betekend.

Ben jij benieuwd naar het 5 jaar omgekeerd inzamelen boekje? Lees het dan nu via onze website! Ook heb je de mogelijkheid om het boekje bij ons Klanten Contact Centrum, het mobiel milieustation en de Stadswerf op te halen.
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard”