Het was al vroeg dag voor Joep en de vrijwilligers van Stichting WaterlandSpijkenisse. Om 08.00 uur waren zij al druk bezig om winkelcentrum Waterland te versieren voor de komst van de New York Steppers.

Vol spanning werd er gewacht op de aankomst van de New York Steppers, wethouder Martijn Hamerslag en de Amerikaanse schoolbus van Drive to Connect. Zou het de chauffeur lukken om dat enorme gevaarte door de (te) kleine straten op het winkelcentrum te krijgen? Met heel veel voor- en achteruit steken en een hoop geduld lukte het gelukkig net. Je moet er niet aan denken hoe er in geval van nood een brandweerwagen door moet, maar het is de chauffeur gelukt!

Arlinda Lima vermaakte het reeds aanwezige publiek en zong prachtige nummers van haar CD Inspiração di nha Coração, (ook te beluisteren via Spotify).

De Steppers werden onder begeleiding van kinderen (waaronder 2 kinderraadsleden) met mooi versierde steppen, naar het winkelcentrum begeleid.

Op het plein was het binnen een mum van tijd behoorlijk druk met de Steppers, familie en vrienden die hen uit kwamen zwaaien. Bas en Jort (Jort was net terug van vakantie en had maar een paar uurtjes geslapen) van de kinderraad hebben hun uiterste best gedaan om nog zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Villa Joep, en haalden binnen een kwartier bijna € 100,- op. Toppertjes bedankt!

Wethouder Martijn Hamerslag hield een praatje om de Steppers veel succes en een goede reis te wensen en zette Europees Kampioene Steppen mevrouw Riek Sinia, nog even in het zonnetje door haar een mooie bos bloemen en een beker aan te bieden namens de New York Steppers en Stichting WaterlandSpijkenisse.

Daarna was het tijd om de boodschappen voor 40 personen voor 3 dagen in te laden.

Bart en Mohammed van JUMBO Vlinderveen kwamen karrenvrachten vol aanbieden namens JUMBO Spijkenisse. En voor de donatie van meesterbakker Voskamp gingen de Steppers zelf even de winkel in, die ook meteen vol was!

Omdat er nog naar Antwerpen gestept en gefietst moest worden werd er na het dankbaar in ontvangst nemen van de boodschappen afscheid genomen en ging de stoet, weer onder begeleiding van de kinderen, op pad.

Met de veerpont ging het gezelschap naar Nieuw-Beijerland, waar ze een kopje koffie of thee kregen in café-restaurant “Het wapen van Nieuw-Beijerland”.

Rond 18.00 uur kwam het bericht dat de New York Steppers hun eerste plek om te overnachten hadden bereikt.

Onze dank gaat uit naar:

JUMBO Spijkenisse, Meesterbakker Voskamp en café-restaurant “Het wapen van Nieuw-Beijerland” voor hun gulle donaties.

Wethouder Martijn Hamerslag voor zijn komst.

Arlinda Lima voor haar komst en muzikale bijdrage.

Bas en Jort voor hun spontane inzamelingsactie.

Alle kinderen die aanwezig waren met hun (mooi versierde) steppen.

Mevrouw Riek Sinia voor haar komst.

Els Barendregt voor haar komst.

Publiek voor hun komst.

New York Steppers voor het in ons gestelde vertrouwen,

en natuurlijk de vrijwilligers van Stichting WaterlandSpijkenisse.

Heel hartelijk dank allemaal!