Omdat politiemensen een stap vooruit doen in situaties waar wij hard van weglopen hebben wij besloten deze oproep te delen. Elke euro telt, wie helpt mee?

Ik ben Tamara Arink en ben 35 jaar. Ik heb tijdens mijn werk als politieagent meerdere trauma’s opgedaan en hierdoor heb ik werk gerelateerde PTSS gekregen. Hierdoor ben ik 80-100% afgekeurd. Ik volg nu al 3 jaar intensieve therapie sessies om deze trauma’s te verwerken. Helaas heeft dat niet het gewenste effect en is dit wat het is.   

Door het contact met andere politie collega’s met PTSS heb ik ervaringen gehoord en gezien van de werkzaamheden van een PTSS hulphond.

Ik heb contact opgenomen met de organisatie Bultersmekke. Bultersmekke is een organisatie welke mij kan helpen mijn eigen hond op te leiden tot geaccrediteerde hulphond. Ik heb hiervoor gekozen omdat mijn hond al vanaf pup bij mij is en ik al een band heb met mijn hond. Door het zelf opleiden van mijn hond heb ik tevens weer een doel om voor te gaan en weer evenwicht te krijgen in mijn dagelijkse leven. Ook hoop ik hiermee weer een stap te kunnen en durven nemen om in de maatschappij weer iets te kunnen betekenen.

PTSS is nu een leidende factor in mijn leven. Door de PTSS schrik ik veel van harde onverwachtse geluiden, ben de hele dag alert als ik naar buiten moet en voel ik mij angstig. Dingen ondernemen welke eerst normaal waren kosten mij nu veel energie. Op visite gaan of boodschappen doen is lastig en nooit meer een ontspannen uitje. Naar mijn werk gaan en aanwezig zijn in een grote groep mensen kan ik niet. Ik kan geen gesprekken volgen en ben constant alert voor wat er zal kunnen gebeuren.
Ik heb een vriend en ben moeder van twee kinderen van 5 en 7 jaar oud. Een dag weg gaan of simpel naar een speeltuin gaan kost mij teveel energie waardoor ik daarna een aantal dagen niks meer kan.
De hulphond zou mijn maatje zijn dag en nacht. Zij zal 24 uur bij mij zijn en mij een veilig gevoel geven. Door het hebben van een hulphond hoop ik weer wat te kunnen gaan werken. Het zal mijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroten en zij zal mij helpen in lastige situaties.
Een hulphond kan ook stress herkennen en reduceren. De hond zal mij waarschuwen als de stress te veel gaat oplopen. Zo zal zij bijvoorbeeld in een stressvolle situatie zorgen dat andere mensen niet te dichtbij kunnen komen. Zoals bijvoorbeeld in een supermarkt bij het uitzoeken van boodschappen of in de rij bij de kassa. Of zal zij door middel van spiegelen mij aangeven dat ik uit deze situatie weg moet omdat mijn stress en spanning oploopt terwijl ik dat zelf nog niet voel of merk.
Een hulphond zal ook leren mij wakker te maken als ik een onrustige nacht heb. Door het hebben van een hulphond heb ik altijd een maatje waar ik op kan rekenen en welke bij mij is. Zo ben ik niet afhankelijk van andere mensen en zal ik weer zelfstandiger kunnen worden.
Een hulphond zal mij steunen bij angst of paniek. Zo zal haar geleerd worden contact te maken met mij. Dit kan door druktherapie en door het vroegtijdig aangeven dat de spanning en stress stijgt terwijl ik dit zelf nog niet merk.

Ik heb bij Bultersmekke een intake gesprek gevolgd en ook zij zien mogelijkheden om mij te helpen met een hulphond. Mijn hond, Nycka (zie foto) een labrador van 6 maanden, is door Bultersmekke goedgekeurd en zij zal samen met mij dan opgeleid gaan worden.
Zodra de financiering rond is kan ik samen met Nycka starten met trainen en starten met mijn toekomst.

De kosten van de teamcoachingsprogramma bij Bultersmekke Assistancedogs kost ongeveer 19.500,00 euro. Dit is inclusief de BTW. De hond wordt dan officieel erkend als assistentiehond en heeft wettelijke recht op toegang tot alle publieke ruimten.
De opleiding zal ongeveer twee jaar duren. Ik zal dan een intensieve begeleiding krijgen bij het trainen en opleiden van de hond. Na twee jaar zal ik een examen afleggen en is de hond officieel hulphond. Daarna zal ik met de hond elk jaar een examen af leggen om aan te tonen dat de hond nog steeds de vaardigheden bezit die een hulphond moet hebben. Tevens zal ik begeleiding krijgen zolang de hond zijn werk zal kunnen doen.
Ondanks dat de PTSS tijdens mijn werk als politieagent is ontstaan voorziet de Nationale politie niet in een financiële vergoeding om mij te helpen voor het zelf opleiden van een hulphond. Ook de zorgverzekeraar en de gemeente zullen de opleiding niet vergoeden.

Tot op heden is het zo dat in Nederland alleen ADL honden, epilepsiehonden en blindengeleidehonden vergoed worden door de zorgverzekeraar.
Helpt u mee, door een donatie te doen en zo het geld bij elkaar te brengen zodat ik samen met mijn hond, Nycka, kan beginnen aan de opleiding en zo weer kan knokken en werken aan mijn toekomst en dat van mijn gezin.

Kunt u mij helpen om dit bedrag te behalen? Iedere euro zal mij helpen.  Klik HIER voor de doneeractie.

Alvast bedankt voor uw steun namens mij, mijn vriend en mijn kinderen.