Aan het Snoekenveen woont een bijzonder konijn. Woopie ontsnapt dagelijks, zijn baasje legt uit:

Halloooo, hier mama van dit bijzondere beestje.
Woopie is een buiten konijn, hij heeft altijd een groot deel van de tuin tot zijn beschikking en is compleet afgezet met gaas en hekken en alles wat je je maar kan bedenken. Dit konijn heeft echt een gave, wat we ook doen hij ontsnapt, en komt weer gewoon terug net als een kat. We willen hem niet in een hok zetten omdat zoals de dierenarts ons heeft verteld hij zich dan dood zal springen. We kennen de gevaren maar Woopie doet dit nu al aardig wat jaar en komt steeds weer terug en is nog steeds een mega tam konijn dat het heerlijk vind om te kroelen en gek te doen.
Woopie heeft dus een huis, tuin en baas.

Er kwam een melding dat er een groene grasparkiet was gevonden aan het Snoekenveen, het baasje daarvan werd snel gevonden. Bijna tegelijkertijd werd er een blauwe parkiet gevonden, waarvan het baasje nog niet bekend is.

Vanaf Vlinderveen wordt een valkparkiet vermist (zie foto van deze parkiet in kooi). Het baasje vraagt u zo spoedig mogelijk contact op te nemen als u deze valkparkiet ziet. Dat kan door Rodney Smith via fb een persoonlijk bericht te sturen.

Gemeente Nissewaard vraagt dringend om watervogels NIET te voeren:

Hand in hand, een zakje oud brood mee: eendjes voeren. Wie is er niet groot mee geworden? Zo wordt ook bij de sloot aan de Fietsenmaker in Spijkenisse enthousiast brood gevoerd.
Brood eten is echter niet gezond voor eenden en zwanen. Het is te eenzijdig, waardoor ze voedingsstoffen missen en dat is slecht voor hun immuunsysteem: ze worden dus eerder ziek. Beschimmeld brood is zelfs giftig voor ze. Daarbij is het niet nodig. Eenden eten ‘s winters vooral gras, waterplanten en kleine waterdiertjes en die kunnen ze prima vinden: veel gezonder!
Grote hoeveelheden brood blijven vaak liggen en dat trekt niet alleen eenden of zwanen aan, maar ook ratten en muizen. Of het wordt gegeten door meeuwen en kauwen die soms overlast in de wijk veroorzaken. Bovendien vervuilt brood dat blijft liggen het water en is een voedingsbodem voor algen en ziekteverwekkers. Ook de extra hoeveelheid eendenpoep draagt daar natuurlijk aan bij.

5 tips voor gezond eendjes, zwanen en andere watervogels voeren:
– Voer geen brood.
– geef de eenden (of zwanen) eens iets anders als je wilt bijvoeren: doperwten, mais of ander graan (kippenvoer). Er is zelfs speciaal eendenvoer en watervogelvoer te koop.
– Voer niet te veel, het voer moet opgaan waar je bij staat.
– help de eenden verder door ’s winters een sneeuwvrije plek te maken, zodat ze bij het gras kunnen.