Op dinsdagavond 17 februari was burgemeester Foort van Oosten te gast in het tv-programma Jinek, om te spreken over de geweldsincidenten met messen onder (erg) jonge kinderen.

Aan het begin van het programma kwam de advocaat van ene Martien R. aan het woord. Martien R. die genoeg drugs in huis had om heel Nederland te laten feesten én de wapens om daarna een soort van derde wereldoorlog te beginnen. Volgens meneer de advocaat is dit een bijna alledaags gebeuren in de rechtszaal. En dan pakt onze burgemeester een moment om de 400 politiemannen/vrouwen die bij die actie aanwezig waren, om hen te bedanken voor hun inzet omdat er dankzij deze actie zoveel drugs en wapens uit de maatschappij zijn gehaald. Ook het project #Steekenergieinjetoekomst van Runell Martes/Stichting JOZ-Nissewaard werd door hem benoemd. Burgemeester van Oosten zat daar dus niet alleen ter meerdere eer en glorie voor zichzelf maar had daadwerkelijk een goed verhaal.

We moeten ergens beginnen en dat kan alleen door er geen wij/zij verhaal van te maken, maar door gezamenlijk naar oplossingen te zoeken.

It takes a village to raise a child!